Terbaek dari Animonsta – Boboiboy

boboi boy animonsta Terbaek dari Animonsta   BoboiboyUmurku susah mencecah 28 tahun dan mempunyai seorang anak. Tak sangka boleh lagi minat katon2 ni. Padahal masa belajar dulu mmg minat tgk cite katon dari jepun, org kata anime. Sekarang ni, pukul 7 malam setiap ahad dah mengadap tv nak tgk cerita Boboiboy.

Sebenarnya, aku ada terbaca pasal En Nizam keluar dari LesCopaque dan akan membuat animasi pasal Boboiboy. Kira anak sulung syarikat dia ni. Tp, lepas tuh mmg lupa terus. Sehinggalah sorang dari rakan fb aku, Nur Syahirah Ariffin, asyik sangat menukar profile picture dengan gambar katon comel. Lepas tuh asik promote aje. icon smile Terbaek dari Animonsta   Boboiboy . Mase credit Boboiboy episod 1 ade plak nmpak nama dia kat bahagian render artis.

Oklah. Setakat hari ini. sudah 3 episod ditayangkan. Semua episod sangat menarik dan terbaik. Graphic cun2 semua. Boleh memeriahkan lagi industri animasi kat Malaysia ni. Aku akan bertambah bangga kalo ade animasi kita dapat ditayangkan di Jepun. Boleh ke??

Ini skit sinopsis cerita ini. Ia mengisahkan Boboiboy dan rakan-rakannya iaitu Gopal, Yaya dan Ying menentang makhluk asing yang ingin menakluki bumi. Mereka mendapat kuasa daripada bola ajaib untuk melawan raksasa yang dicipta oleh Adudu. Adudu ingin merampas koko yang dapat memberi meraka kuasa yang tiada tolok bandingnya. icon smile Terbaek dari Animonsta   Boboiboy

Sekarang boleh berkenalan dahulu dengan mereka.

 

 

 

Maklumat lanjut atau video terkini boleh didapati disini:

 

p/s: macam nk minta kerja dengan animonsta aje

p/s/s: dah ade merchandise Boboiboy ke?? mau beli ni. icon smile Terbaek dari Animonsta   Boboiboy

Be Sociable, Share!
  • more Terbaek dari Animonsta   Boboiboy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>